28 Haziran 2019 Cuma

Fransa Amerika’ya yenildi !


Futbolu pek sevmem, ancak önemli maçları takip ederim. Özellikle Dünya Kupası, Avrupa Kupası ve  Şampiyonlar Ligi gibi önemli gördüğüm maçları izlerim. Hele havanın sıcak olduğu mevsimlerde oynanan sözkonusu bu maçları terasta izlemeyi kaçırmam.

Bu akşam da önemli bir maç oynandı. FIFA Bayanlar Dünya Kupası çeyrek maçlarından Fransa-Amerika (ABD) maçı Paris’te oynandı. Şimdiye kadar ilk defadır bayanların oynadıkları bir maçı sonuna kadar izledim. Doğrusunu söylersek ; şimdiye kadar bayanların futbol oynamasını pek önemsemiyordum, « Kadınlar fiziki olarak zayıftır, o nedenle pek heyecanlı maç yapamazlar » diye düşünüyordum. İtiraf edeyim ; yanılmışım, bu akşam izlediğim maç çok kaliteli ve heyecan vericiydi. Zerafetiyle bilinen kadın futbol oynarken hem zerafetinden taviz vermiyor hem de maço erkekten daha güçlü, heyecan yaratarak oynayabiliyor.

Bu kupaya ev sahipliği yapan Fransa en az finale kadar gitmeyi planlamıştı fakat olmadı, 3 kez Dünya Şampiyonu olan Amerika milli takımına yenildi. Oysa güzelliğiyle dikkatleri üzerine çeken Fransa Bayanlar Milli Takımı Teknik Direktörü Corinne Diacre bu kupayı almaya çok hazırlanmıştı. Bu akşam gözleri yaşlı olarak Parc des Princes Stadından ayrıldı. Geleceği tartışılıyor.

Maço erkek takımları kadar Bayan Futbol Takımlarının maçları da zevklidir. Makyajsız, sadece ojeli olarak sahaya çıkan bayan futbolcular hem zarif ve hem de güzelliğinden taviz vermiyorlar. İzlemek lazım.

Bakalım bu günlerde G20 Zirvesi için Japonya’nın Osaka şehrinde bulunan Tramp ve Macron arasındaki maç nasıl gider. Macron’un yaptığı açıklamaya göre, eğer ABD Paris Antlaşmasının gereklerini yerine getirmez ise kendisi zirvenin sonuç bildirgesine imza atmayacak. Bu akşam izlediği maçtan sonra acaba tavrı değişti mi ? Göreceğiz.

Ahmet . G. DERE  /  29.06.2019   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder