25 Kasım 2009 Çarşamba

Avrupa Parlamentosunda AB Genişleme Süreci Tartışılıyor

Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu tarafından AB Genişleme Stratejisiyle ilgili hazırlanacağı yıllık rapporun ön tartışmaları Çarşamba günü (24.11.2009) saat 15’te AP Genel Kurulunda tartışılıyor.

Salı günü (25.11.2009) grup başkanları tarafından yapılan basın toplantılarında Genişleme Stratejisiyle ilgili gazetecilerin yöneltikleri sorular klasik cevaplarla geçiştirildi. Öyle anlaşılıyorki Genel Kurulda yapılacak olan tartışmalar çok yeni sonuçları çıkaramayacak. Özellikle Türkiye ile ilgili öne çıkarılacak hususlar “Demokratik Açılım” ve AKP’nin attığı diğer bazı adımlar övünerek alkışlanacak, Kürtlerin Barış ve Demokratikleşme ile ilgili çabaları görmemezlikten gelinecek.

CHP’ye tepki

Grup Başkanlarının toplantısında CHP’li Onur Öymen’in Dersim katliamıyla ilgili açıklamasına karsı tepki sadece Yeşiller Grubu Başkanı Cohn-Bendit tarafından dile getirildi. Gazetecilerin soruları üzerine Cohn-Bendit’in yaptığı kısa açıklamada “Alevi toplumunu derinden yaralayan ve rencide eden açıklamaların kabul edilemez olduğu” dile getirildi. Yine Türkiye ile ilgili AB devlet başkanları tarafından dilendirilen ‘İmtiyazlı Ortaklık’ gibi önerilerin de Türkiye’yi Avrupa’dan uzaklaştırma amaçlı olduğunu kaydeden Cohn-Bendit, bu tur önerilerin daha çok sağcı politikacılar tarafından dillendirildiğini de sözlerine ekledi.

24.11.2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder